November 17, 2017

Roland Berger

Roland Berger

Roland Berger is een internationaal strategisch advies-bureau, met circa 2400 medewerkers in 52 kantoren verspreid over 34 landen. In Europa behoort de firma tot de Top 3 van strategieadviseurs en wereldwijd tot de Top 5. Roland Berger werd in 1967 in München opgericht en heeft sinds 2002 een Nederlandse vestiging in Amsterdam met op dit moment 120 medewerkers.

Het meest ondernemende strategiehuis

Ondernemerschap is een attitude. Consultants bij Roland Berger zijn ondernemende denkers die klanten overtuigen door kennis, ervaring en persoonlijkheid. Niet voor niets luidt het credo ‘It’s character that creates impact!’ Roland Berger helpt ondernemers de economie van de 21e eeuw vorm te geven. Dit betekent dat klanten worden ondersteund bij het realiseren van snellere en stabiele groei, hogere winsten en een grotere ondernemingswaarde. De ervaringsachtergronden bij Roland Berger zijn zeer uiteenlopend en de cultuur van het Nederlandse kantoor staat bekend als jong, energiek, collegiaal, ondernemend, professioneel en scherp. Roland Berger biedt volwaardige opleidingsmogelijkheden en stimuleert het behalen van een MBA aan een van de topinstituten.

Roland Berger gelooft dat groei in combinatie met kostenbeheersing de krachtigste strategie is voor een onderneming. Niet alleen bij haar klanten, maar ook bij zichzelf. Bij het ontwikkelen van creatieve en vooruitstrevende groeistrategieën, streeft zij naar tastbare resultaten en toegevoegde waarde voor klanten. Roland Berger maakt dit mogelijk door haar wereldwijde expertise te combineren met gevoel voor lokale omstandigheden en door intensieve samenwerking met klanten. Het interdisciplinaire karakter van de adviesteams vormen daarbij de sleutel tot het succes.

Georganiseerd in wereldwijde Competence Centers, ontwikkelt Roland Berger zowel per industrie als per functiegebied, innovatieve concepten en strategische plannen. Deze vooruitstrevende concepten worden per vakgebied vormgegeven en vervolgens op maat gesneden en met zorg toegepast bij de klant. Voorbeelden van Competence Centers van Roland Berger zijn Consumer goods& Retail, Marketing & Sales, Pharma & Healthcare, Energy & Chemicals, Corporate Development, Restructuring & Corporate Finance, Automotive, InfoCom, Utilities en Information Management.

Bedrijfsinformatie

Roland Berger Nederland
Opgericht: 2002
Hoofdkantoor : Amsterdam
Aantal medewerkers : 120
Website : www.rolandberger.com/nl/Netherlands/

Roland Berger Internationaal
Opgericht: 1967
Aantal medewerkers: ca. 2400